– Persbericht –

Internationale steun bij chat-actie tegen PVV-politiek

Met internationale steun bindt een groep Nederlandse internetters de strijd aan tegen de PVV-plannen met Nederland. Deze online-actievoerders discussiëren op ‘rechtse’ fora met mogelijke PVV-stemmers. De burgeractivisten willen voorkomen dat de PVV de grootste partij van Nederland wordt. Onder de Europese naam Operatie Libero publiceert deze actiegroep op woensdag 1 maart een praktische handleiding voor iedereen die op internet respectvol én effectief wil discussiëren met PVV-kiezers.

Operatie Libero Nederland roept iedere kiezer op: bezoek tot 15 maart de rechtse internetfora en bied de PVV volop tegengas, verdedig onze rechtstaat en onze grondwet! Deel je optimisme over de toekomst van een trots en eerlijk Nederland waarin iedereen veilig is en kansen heeft. Als duizenden ‘normale’ mensen met hun hart en hun verstand dit geluid laten horen, kan dat een verschil maken voor de verkiezingsuitslag. Om het meedoen extra makkelijk te maken heeft Operatie Libero Nederland een handleiding opgesteld. Zo kan iedereen meteen aan de slag!

De handleiding van Operatie Libero bevat links naar alle grote rechtse internet-fora in Nederland. Met één muisklik kan iedereen reageren. Ook staan er in de handleiding communicatieadviezen, goede argumenten, pakkende oneliners, een beknopte analyse van de PVV-kiezer en een woordenlijst waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd wat een reaguurder is. Operatie Libero woordvoerder Olaf Paulus: “Tachtig procent van de kiezers stemt geen PVV. Operatie Libero steunt deze meerderheid bij het gesprek met populisten over de toekomst van ons land.” Operatie Libero is een initiatief uit Zwitserland. Bij elk referendum ondersteunt deze organisatie daar de zogenaamde online-warriors. Dat zijn individuele actievoerders die op de sociale media extreemrechts de wind uit de zeilen nemen. De Zwitserse groep is aantoonbaar effectief. Elders in Europa ontstaan nu zusterinitiatieven. De online-warriors van de Nederlandse Operatie Libero discussiëren nu al met PVV-ers, onder andere op de websites van GeenStijl en De Dagelijkse Standaard.

Voor meer informatie:
Operatie Libero Nederland, Plantage Middenlaan 27, 1018 DB, Amsterdam, info@operatielibero.nl